Lupta impotriva suferintei

Lupta impotriva suferintei
Lupta impotriva suferintei

"Cea mai rea boala a oamenilor provine de la modul in care au luptat cu suferintele", spunea Nitzsche iar Montaigne scria:"Nici de durere nu trebuie totdeauna fugit, nici desfatarea mereu urmarita".
Fata de starile noastre sufletesti de suferinta trebuie sa avem o atitudine ecologica: asemenea unui gradinar sau agricultor care evita erbicidele si ingrasamintele chimice, care vor intoxica pamantul si vor agrava mai tarziu situatia, trebuie sa privilegiem munca pe termen lung si sa evitam solutiile artificiale (alcoolul, drogurile si uneori substante psihotrope daca nu sunt necesare).
In fata suferintei, trebuie sa ne gandim la durata ei posibila:intreaga noastra viata! si la mize: starea noastra de bine,luciditatea noastra, libertatea noastra.
Vom vedea ca totul incepe prin acceptare.
Asa cum nu putem parasi un loc in care nu am acceptat niciodata sa ajungem, tot asa nu ne putem indeparta de o suferinta careia nu i-am acceptat existenta. Este vorba de a pleca neincetat de la ceea ce este, nu de la ceea ce ar trebui sa fie. Nu de la fraza "nu ar trebui sa sufar atat de mult,de ce,de ce?", ci de la "aceasta suferinta este aici, trebuie sa o accept, apoi sa actionez ca sa o limitez, sa o diluez, sa o dizolv in viata mea.Dar pentru asta trebuie sa reincep sa traiesc si sa nu raman blocat asupra ei".
Sa privim in jurul nostru si sa ne punem in miscare!
Christophe Andre

Suferinta umana este universala

Suferinta umana este universala
Suferinta umana este universala

Multora dintre oamenii pe care ii intalnim in viata noastra de zi cu zi pare ca le merge din plin. Par a fi fericiti. Par a fi satisfacuti de viata pe care o traiesc. Probabil ti s-a intamplat si tie sa iesi pe strada, intr-una din zilele tale foarte proaste si privind in jur sa te gandesti: "De ce nu pot fi si eu la fel de fericit ca toti ceilalti? Uite, ei nu sufera de atata timp de panica (sau depresie, sau abuz de substante). Ei nu se simt de parca capul lor ar fi invaluit tot timpul intr-o ceata deasa. Ei nu sufera asa cum sufar eu. De ce nu pot fi si eu ca ei?"
Iata secretul: si ei sufera si esti asemenea lor. Cu totii ne confruntam cu durerea. Toate fiintele umane care traiesc suficient de mult timp se confrunta cu sentimentul devastator al pierderii cuiva drag. Fiecare om a simtit sau va simti candva durerea fizica. Toata lumea a simtit tristete, rusine,teama si pierdere. Avem cu totii amintiri care sunt stanjenitoare, umilitoare sau rusinoase. Suntem cu totii purtatorii unor secrete dureroase. Suntem inclinati sa afisam fete stralucitoare si zambitoare, pretinzand ca totul este in regula si ca viata noastra merge foarte bine. Adevarul este insa ca nu e si nici nu poate fi asa. A fi om, inseamna sa simti durerea in moduri care sunt mai mult generalizate decat ceea ce ar putea simti orice alta fiinta de pe aceasta planeta.

Promovare

 • Colegiul Psihologilor din Romania
www.copsi.ro
Bun simt si echilibru in profesia de psiholog.


Convertor valutar

Cabinet de psihoterapie si hipnoza clinica Psiholog Psihoterapeut Teodora Meghesan, consiliere, terapie, tratamente, tehnici, fobie, depresie, anxietate, psihoterapie psihologica Oradea Alimente pentru trup si minte, Atitudinea este totul, Autosugestia, Cabinet de consiliere psihologica Oradea, Cabinet de psihoterapie Oradea, Cabinet Hipnoza Oradea, Cabinet Psihorelax Oradea, Caractere si comportamente, Cauzele subtile ale imbolnavirilor, Ce este psihoterapia, Cere ajutor, Cine poate beneficia de psihoterapie, Complexul de inferioritate, Complexul de superioritate, Consiliere pentru adolescenti, Consiliere pentru adulti, Consiliere pentru angajati, Consiliere pentru pensionari, Consiliere si orientare in cariera, Consilierea de cuplu, Consilierea durerii doliului, Consilierea persoanelor varstnice, Cum decurge prima sedinta de psihoterapie, Cum te poate ajuta psihologul, Dependentele copiilor si tinerilor, Depresia, Despre frica, panica si ingrijorari, Dezvoltare personala, Frica de moarte, Gestionarea emotiilor, Hipnoterapia, Hipnoterapia si anxietatea, Hipnoterapia si depresia, Hipnoza, Hipnoza Ericksoniana, Hipnoza in terapia ostilitatii si a maniei, Hipnoza in tulburările conduitei alimentare, Hipnoza in tulburările psihosomatice, Hipnoza medicala, Hipnoza medicala, Inductia hipnotica, Managementul anxietatii, Managementul depresiei, Managementul furiei, Metafore terapeutice, Nevoia de mangaieri, Nevroza, Oferta si pret, Practici pentru a deveni fericiti, Preia controlul asupra vietii tale, Psihanaliza si spiritualitate, Psihocardiologie, Psihosomatica, Psihoterapia adolescentului, Psihoterapia familiei, Psihoterapia familiei,Psihoterapia femeilor insarcinate, Psihoterapia traumei, Psihoterapie de cuplu, Psihoterapie de cuplu, Psihoterapie individuala, Psihoterapie individuală, Psihoterapie la domiciliu, Psihoterapie online, avantaje si dezavantaje, Psihoterapie Ortodoxa, Respectul de sine, Sanatate si frumusete, Sanatatea creierului, Schimbarea gandirii, Serviciile cabinetului de psihoterapie, Starile sufletesti, Tehnici de relaxare, Terapia dependentei, Terapia subconstientului, Terapia suferintei, Terapie prin credinta, Tulburari afective, Tulburari hipocondriace, Tulburarile alimentare, Tulburarile anxioase, Tulburarile de personalitate, Tulburarile de somn, Virtutile terapeutice ale culorilor , dezvoltare, personala, adulti, consilierea, persoanelor, oncologice, consilier, autocunoastere, consiliere, vocationala, consiliere, informare, parinti, persoanelor cu cancer, psihoterapia, criza varstei de mijloc, cauzele subtile ale bolilor,durere sufleteasca ................................................................................................................................................................................................................................................................. Realizare pagini web, imagine, publicitate si promovare online www.groupromo.ro