De ce introvertitii traiesc mai mult iar extravertitii cultiva prietenii in detrimentul oportunitatilor?

De ce introvertitii traiesc mai mult iar extravertitii cultiva prietenii in detrimentul oportunitatilor?

Introvertitul
este "eu" inainte de a fi "tu". El afirma mai mult decat chestioneaza. Introvertitul poate sa puna si el intrebari, dar egoul sau filtreaza orice consideratii care nu se potrivesc cu convingerile sale. Introvertitul isi proiecteaza dorintele asupra mediului inconjurator prin intermediul unei constiinte impregnate puternic cu eul sau. Introvertitul este centrat pe el insusi. Nu-i percepe pe ceilalti decat prin filtrul egoului sau, care il protejeaza in mod eficient de toate frustrarile existentei. Introvertitii traiesc in general mai mult decat extravertitii, pentru ca sunt mai egoisti.
Extravertitul comunica cu celalalt, este "tu" inainte de a fi "eu". El chestioneaza mai mult decat afirma. Deschiderea sa catre ceilalti este o bogatie care are un cost energetic. Extravertitii cheltuiesc multa energie ca sa asculte lumea.
Diferenta fata de introvertit este ca extravertitul care reuseste in actiunile lui o face adesea gratie celorlalti. Extravertitul cultiva prieteniile in detrimentul oportunitatilor. Asta-i tot secretul lui!
In concluzie, orice comunicare verbala este o transmisiune de informatii care au nevoie de un canal pentru a fi vehiculate. Nu exista decat doua canale posibile:cel care trece prin egoul locutorului si cel care trece prin egoul interlocutorului. Transmisiunea introvertita distileaza o informatie filtrata prin egoul subiectului. Ea este subiectiva. Transmisiunea extravertita defineste un individ care il asculta pe celalalt fata a simti nevoia sa faca referire la propria sa experienta. Este deci obiectiva. El inregistreaza in mod obiectiv faptele care ii sunt aduse la cunostinta fara a se proiecta asupra celuilalt.
sursa:Cartea gesturilor- Joseph si Caroline Messinger
Promovare

 • Colegiul Psihologilor din Romania
www.copsi.ro
Bun simt si echilibru in profesia de psiholog.


Convertor valutar

Cabinet de psihoterapie si hipnoza clinica Psiholog Psihoterapeut Teodora Meghesan, consiliere, terapie, tratamente, tehnici, fobie, depresie, anxietate, psihoterapie psihologica Oradea Alimente pentru trup si minte, Atitudinea este totul, Autosugestia, Cabinet de consiliere psihologica Oradea, Cabinet de psihoterapie Oradea, Cabinet Hipnoza Oradea, Cabinet Psihorelax Oradea, Caractere si comportamente, Cauzele subtile ale imbolnavirilor, Ce este psihoterapia, Cere ajutor, Cine poate beneficia de psihoterapie, Complexul de inferioritate, Complexul de superioritate, Consiliere pentru adolescenti, Consiliere pentru adulti, Consiliere pentru angajati, Consiliere pentru pensionari, Consiliere si orientare in cariera, Consilierea de cuplu, Consilierea durerii doliului, Consilierea persoanelor varstnice, Cum decurge prima sedinta de psihoterapie, Cum te poate ajuta psihologul, Dependentele copiilor si tinerilor, Depresia, Despre frica, panica si ingrijorari, Dezvoltare personala, Frica de moarte, Gestionarea emotiilor, Hipnoterapia, Hipnoterapia si anxietatea, Hipnoterapia si depresia, Hipnoza, Hipnoza Ericksoniana, Hipnoza in terapia ostilitatii si a maniei, Hipnoza in tulburările conduitei alimentare, Hipnoza in tulburările psihosomatice, Hipnoza medicala, Hipnoza medicala, Inductia hipnotica, Managementul anxietatii, Managementul depresiei, Managementul furiei, Metafore terapeutice, Nevoia de mangaieri, Nevroza, Oferta si pret, Practici pentru a deveni fericiti, Preia controlul asupra vietii tale, Psihanaliza si spiritualitate, Psihocardiologie, Psihosomatica, Psihoterapia adolescentului, Psihoterapia familiei, Psihoterapia familiei,Psihoterapia femeilor insarcinate, Psihoterapia traumei, Psihoterapie de cuplu, Psihoterapie de cuplu, Psihoterapie individuala, Psihoterapie individuală, Psihoterapie la domiciliu, Psihoterapie online, avantaje si dezavantaje, Psihoterapie Ortodoxa, Respectul de sine, Sanatate si frumusete, Sanatatea creierului, Schimbarea gandirii, Serviciile cabinetului de psihoterapie, Starile sufletesti, Tehnici de relaxare, Terapia dependentei, Terapia subconstientului, Terapia suferintei, Terapie prin credinta, Tulburari afective, Tulburari hipocondriace, Tulburarile alimentare, Tulburarile anxioase, Tulburarile de personalitate, Tulburarile de somn, Virtutile terapeutice ale culorilor , dezvoltare, personala, adulti, consilierea, persoanelor, oncologice, consilier, autocunoastere, consiliere, vocationala, consiliere, informare, parinti, persoanelor cu cancer, psihoterapia, criza varstei de mijloc, cauzele subtile ale bolilor,durere sufleteasca ................................................................................................................................................................................................................................................................. Realizare pagini web, imagine, publicitate si promovare online www.groupromo.ro