Invinuirea- scuza perfecta

Invinuirea- scuza perfecta
Invinuirea- scuza perfecta

Unul dintre cele mai mari obstacole care trebuie depasite pentru iesirea din depresie si apatie, este invinuirea. Aceasta are o multime de avantaje. Ajungem sa fim considerati nevinovati; ne bucuram de autocompatimire; suntem priviti ca martiri si victime; primim manifestari de simpatie.
Poate ca cel mai mare avantaj al invinuirii este acela ca ne transformam in victime inocente, iar partea adversa devine elementul negativ.
Invinuirea este scuza cea mai buna pe care a gasit-o lumea. Asta ne permite sa ramanem limitati si nesemnificativi, fara sa ne simtim vinovati. Trebuie platit insa un pret pentru aceasta, si anume pierderea libertatii personale. De asemenea, rolul victimei aduce dupa sine autoperceperea ca o persoana slaba, vulnerabila si neajutorata, ceea ce constituie totodata ingredientele de baza ale apatiei si depresiei.
Primul pas in renuntarea la invinuire consta in a ne da seama ca noi alegem sa invinuim. In imprejurari asemanatoare, alte persoane au iertat, au uitat si au gestionat situatia in mod complet diferit.
Pentru a trece peste invinuire, trebuie sa dam atentie satisfactiei si placerii secrete resimtite atunci cand ne plangem de mila, cand nutrim resentimente, si cand ne infuriem si sa incepem sa renuntam la toate aceste mici autorecompense. Scopul este sa evoluam de la a fi victima sentimentelor noastre, la a alege noi insine ce sa simtim.
Depresia si apatia apar, asadar, ca urmare a complacerii noastre in a ne agata de sinele nostru marunt si sistemul sau de convingeri, la care se adauga opunerea rezistentei fata de Sinele nostru superior, care consta din tot ce este opus sentimentelor negative.
Daca reusim sa facem negativitatea sa se manifeste in viata noastra, atunci este evident ca mintea noastra are puterea de a manifesta si opusul acesteia.
Sursa: Letting Go- David Hawkins

Gelozia din vanitate

Gelozia din vanitate
Gelozia din vanitate

Din punct de vedere psihologic, in acest tip de gelozie, este vorba mai degraba de iubirea de sine decat iubirea fata de altii, atestarea narcisica nu este furnizata din interiorul propriu, ci in exclusivitate din afara. Ceea ce se asteapta de la iubire este ca ea sa apara complet sau sa nu apara deloc, si intotdeauna este legata de gelozie sau, cel putin, de posibilitatea ei mereu invocata.

Ce reprezinta actul sexual la femeie vs. barbat.

Psihoterapie de cuplu

Ce reprezinta actul sexual la femeie versus barbat?

Când un bărbat întreține relații sexuale cu o femeie, aceasta este din punct de vedere biologic, o performanță locală. Spermatozozii sunt secretați si odată ce procesul- producerea spermei - s-a incheiat, corpul bărbatului nu mai are nevoie de ei. Nu îi folosesc la nimic. Ei se dovedesc utili doar cand masculul scapă de ei depunându-i in vagin. Și astfel , din punct de vedere biologic, performanța sexuală a unui barbat este un fenomen pur local ce poate fi dus la bun sfâșit foarte repede, in cateva secunde. Odată ce el a depozitat spermatozoizii, a terminat cu actul sexual. Când o femeie face sex,pentru a încheia, din punct de vedere biologic, un singur act sexual, ea ramâne insărcinată, o stare care durează nouă luni. Alăptarea durează alte șase luni. Și apoi are grija ingrijirii copilului: îl educă, îl hrănește, îl supraveghează, îl crește. În cultura noastră,actul sexual al unei femei are nevoie de aproximativ optsprezece ani pentru a fi complet.Pentru un bărbat, optsprezece secunde sunt tot ce trebuie.Cum este construit corpul unei femei? Foarte puțini oameni stau să se gândească la asta- cât de complet se implică trupul unei femei in relația sexuală. Când ea incepe sa aibă o viață sexuală activă, regulată, calciul din scheletul ei suferă modificări: nivelul acestuia crește. Laba piciorului ei se marește cu aproape un sfert de măsură, curbura sprâncenelor se inalță puțin.Unghiul maxilarului se schimbă, bărbia se ingroașă puțin, nasul ceva mai lung, e probabil sa existe o schimbare a părului ei, sânii iși schimbă forma sau consistența sau ambele. Forma coloanei vertebrale se modifică putin. Și așa, din punct de vedere fiziologic si fizic, fata se schimbă intr-o scurtă perioadă de timp, de exemplu in două săptămâni de dragoste arzătoare. Pentru că, din punct de vedere biologic, corpul ei trebuie să se pregătească pentru a avea grijă de o altă ființă timp de nouă luni în interior si apoi timp de luni si ani dupa aceea, cu întreg comportamentul trupului ei concentrându-se asupra urmașilor. Si cu fiecare copil există tendința ca piciorul femeii să se mărească, unghiul maxilarului ei să se modifice. Fiecare sarcină aduce cu sine aceste uriașe schimbări fizice si fiziologice. Unui barbat nu-i cresc mustățile mai mari pentru că face sex, nivelul lui de calciu nu se schimbă in nici un fel, picioarele nu i se măresc.Nu-și schimbă cu nimic centrul de greutate. Pentru el este o chestie locală. Dar actul sexual și sarcina constituie o imensă modificare biologică si fiziologică pentru femeie.Ea trebuie să intre in asta cu toată ființa fizică (Milton Erickson, apud Haley, 1973).
Promovare

 • Colegiul Psihologilor din Romania
www.copsi.ro
Bun simt si echilibru in profesia de psiholog.


Convertor valutar

Cabinet de psihoterapie si hipnoza clinica Psiholog Psihoterapeut Teodora Meghesan, consiliere, terapie, tratamente, tehnici, fobie, depresie, anxietate, psihoterapie psihologica Oradea Alimente pentru trup si minte, Atitudinea este totul, Autosugestia, Cabinet de consiliere psihologica Oradea, Cabinet de psihoterapie Oradea, Cabinet Hipnoza Oradea, Cabinet Psihorelax Oradea, Caractere si comportamente, Cauzele subtile ale imbolnavirilor, Ce este psihoterapia, Cere ajutor, Cine poate beneficia de psihoterapie, Complexul de inferioritate, Complexul de superioritate, Consiliere pentru adolescenti, Consiliere pentru adulti, Consiliere pentru angajati, Consiliere pentru pensionari, Consiliere si orientare in cariera, Consilierea de cuplu, Consilierea durerii doliului, Consilierea persoanelor varstnice, Cum decurge prima sedinta de psihoterapie, Cum te poate ajuta psihologul, Dependentele copiilor si tinerilor, Depresia, Despre frica, panica si ingrijorari, Dezvoltare personala, Frica de moarte, Gestionarea emotiilor, Hipnoterapia, Hipnoterapia si anxietatea, Hipnoterapia si depresia, Hipnoza, Hipnoza Ericksoniana, Hipnoza in terapia ostilitatii si a maniei, Hipnoza in tulburările conduitei alimentare, Hipnoza in tulburările psihosomatice, Hipnoza medicala, Hipnoza medicala, Inductia hipnotica, Managementul anxietatii, Managementul depresiei, Managementul furiei, Metafore terapeutice, Nevoia de mangaieri, Nevroza, Oferta si pret, Practici pentru a deveni fericiti, Preia controlul asupra vietii tale, Psihanaliza si spiritualitate, Psihocardiologie, Psihosomatica, Psihoterapia adolescentului, Psihoterapia familiei, Psihoterapia familiei,Psihoterapia femeilor insarcinate, Psihoterapia traumei, Psihoterapie de cuplu, Psihoterapie de cuplu, Psihoterapie individuala, Psihoterapie individuală, Psihoterapie la domiciliu, Psihoterapie online, avantaje si dezavantaje, Psihoterapie Ortodoxa, Respectul de sine, Sanatate si frumusete, Sanatatea creierului, Schimbarea gandirii, Serviciile cabinetului de psihoterapie, Starile sufletesti, Tehnici de relaxare, Terapia dependentei, Terapia subconstientului, Terapia suferintei, Terapie prin credinta, Tulburari afective, Tulburari hipocondriace, Tulburarile alimentare, Tulburarile anxioase, Tulburarile de personalitate, Tulburarile de somn, Virtutile terapeutice ale culorilor , dezvoltare, personala, adulti, consilierea, persoanelor, oncologice, consilier, autocunoastere, consiliere, vocationala, consiliere, informare, parinti, persoanelor cu cancer, psihoterapia, criza varstei de mijloc, cauzele subtile ale bolilor,durere sufleteasca ................................................................................................................................................................................................................................................................. Realizare pagini web, imagine, publicitate si promovare online www.groupromo.ro