De ce nu vindeca timpul toate ranile

De ce nu vindeca timpul toate ranile
De ce nu vindeca timpul toate ranile

Daca ne taiem, noi avem tendinta de a ne vindeca, atat timp cat nu exista niciun obstacol in calea acestui proces . Chiar daca exista un obstacol, daca il eliminam, corpul isi reincepe procesul de vindecare. De aceea acceptam noi sa fim taiati de medici in timpul operatiilor chirurgicale - pentru ca ne asteptam ca inciziile sa se vindece.
Creierul este o parte a corpului nostru. Pe langa milioanele de retele ale memoriei, creierul nostru are integrat un mecanism de vindecare, sub forma unui sistem de procesare a informatiilor. Acesta este special conceput pentru a ajusta orice tip de agitatie emotionala pe un nivel care sa corespunda unei stari de sanatate mintala. Sistemul de procesare a informatiilor este necesar pentru a face conexiuni cu tot ceea ce ne este util, eliminand restul informatiilor.
Iata cum functioneaza acest mecanism: imagineaza-ti ca te-ai certat cu un coleg de munca. Te simti suparat, furios sau speriat, cu toate reactiile fizice ce insotesc aceste stari emotionale. Ai ganduri negative referitoare la colegul tau sau la tine. Te poti gandi la razbunare, dar speri sa opui rezistenta acestei tentatii, caci ar putea avea consecinte negative , inclusiv concedierea. De aceea, preferi sa pleci. Te gandesti la ceea ce s-a intamplat. Discuti cu altii despre situatia respectiva. Te duci la culcare si poate ai un vis asociat cu el. A doua zi nu te mai simti asa de rau. In esenta , ai "digerat" experienta, iar acum stii ce ai de facut. Noua ta stare se datoreaza sistemului cerebral de procesare a informatiilor, care a preluat o experienta suparatoare si a transformat-o intr-un proces de invatare. In esenta, el proceseaza tot ceea ce considera important pentru noi. Asa este conceput el.
Dupa aceasta procesare, amintirea conflictului se asociaza cu alte informatii mai utile deja stocate in creier. Pe masura ce celelalte amintiri se asociaza cu incidentul curent, experienta ta personala se schimba. Tu inveti ceea ce este util din aceasta cearta, iar creierul tau elimina celelalte informatii. Dat fiind ca sentimentele negative si dialogul interior asociat cu cearta nu iti mai sunt utile, creierul tau renunta la ele. Ceea ce a trebuit sa inveti ramane insa, iar acum creierul tau stocheaza amintirea evenimentului intr-o forma menita sa te ajute in viitor sa te descurci mai bine intr-o situatie similara.
Din pacate, unele experiente neplacute, fie ele traume majore sau alte tipuri de evenimente, pot coplesi acest sistem. Atunci cand se intampla acest lucru, intensa tulburare emotionala si fizica generata de situatia respectiva impiedica sistemul de procesare a informatiilor sa genereze conexuni interne pentru a considera incidentul incheiat.
Din acest motiv, amintirea situatiei devine stocata in creier exact asa cum ai experimentat-o. Tot ceea ce ai vazut si ai simtit, imaginile, emotiile traite, senzatiile fizice experimentate si gandurile emise devin codificate in memoria ta in forma lor originala, neprocesata. Chiar daca vei incerca sa iti controlezi sentimentele dintr-un instinct de autoconservare, ori de cate ori te vei trezii in situatii similare, vei retrai aceeasi stare de neplacere initiala.
Asa se explica de ce timpul nu vindeca chiar toate ranile, asa cum se spune.

Siguranta in viata clientului

Siguranta in viata clientului
Siguranta in viata clientului

Prima regula a oricarei terapii o reprezinta siguranta. Aceasta se aplica nu doar cadrului terapeutic, cat si vietii clientului. Nu este posibil sa se rezolve o trauma daca clientul traieste intr-un mediu nesigur si/sau traumatizant. Rezolvarea unor traume presupune decuplarea mecanismelor de aparare care au ajutat la gestionarea ei.
Promovare

 • Colegiul Psihologilor din Romania
www.copsi.ro
Bun simt si echilibru in profesia de psiholog.


Convertor valutar

Cabinet de psihoterapie si hipnoza clinica Psiholog Psihoterapeut Teodora Meghesan, consiliere, terapie, tratamente, tehnici, fobie, depresie, anxietate, psihoterapie psihologica Oradea Alimente pentru trup si minte, Atitudinea este totul, Autosugestia, Cabinet de consiliere psihologica Oradea, Cabinet de psihoterapie Oradea, Cabinet Hipnoza Oradea, Cabinet Psihorelax Oradea, Caractere si comportamente, Cauzele subtile ale imbolnavirilor, Ce este psihoterapia, Cere ajutor, Cine poate beneficia de psihoterapie, Complexul de inferioritate, Complexul de superioritate, Consiliere pentru adolescenti, Consiliere pentru adulti, Consiliere pentru angajati, Consiliere pentru pensionari, Consiliere si orientare in cariera, Consilierea de cuplu, Consilierea durerii doliului, Consilierea persoanelor varstnice, Cum decurge prima sedinta de psihoterapie, Cum te poate ajuta psihologul, Dependentele copiilor si tinerilor, Depresia, Despre frica, panica si ingrijorari, Dezvoltare personala, Frica de moarte, Gestionarea emotiilor, Hipnoterapia, Hipnoterapia si anxietatea, Hipnoterapia si depresia, Hipnoza, Hipnoza Ericksoniana, Hipnoza in terapia ostilitatii si a maniei, Hipnoza in tulbur─ârile conduitei alimentare, Hipnoza in tulbur─ârile psihosomatice, Hipnoza medicala, Hipnoza medicala, Inductia hipnotica, Managementul anxietatii, Managementul depresiei, Managementul furiei, Metafore terapeutice, Nevoia de mangaieri, Nevroza, Oferta si pret, Practici pentru a deveni fericiti, Preia controlul asupra vietii tale, Psihanaliza si spiritualitate, Psihocardiologie, Psihosomatica, Psihoterapia adolescentului, Psihoterapia familiei, Psihoterapia familiei,Psihoterapia femeilor insarcinate, Psihoterapia traumei, Psihoterapie de cuplu, Psihoterapie de cuplu, Psihoterapie individuala, Psihoterapie individual─â, Psihoterapie la domiciliu, Psihoterapie online, avantaje si dezavantaje, Psihoterapie Ortodoxa, Respectul de sine, Sanatate si frumusete, Sanatatea creierului, Schimbarea gandirii, Serviciile cabinetului de psihoterapie, Starile sufletesti, Tehnici de relaxare, Terapia dependentei, Terapia subconstientului, Terapia suferintei, Terapie prin credinta, Tulburari afective, Tulburari hipocondriace, Tulburarile alimentare, Tulburarile anxioase, Tulburarile de personalitate, Tulburarile de somn, Virtutile terapeutice ale culorilor , dezvoltare, personala, adulti, consilierea, persoanelor, oncologice, consilier, autocunoastere, consiliere, vocationala, consiliere, informare, parinti, persoanelor cu cancer, psihoterapia, criza varstei de mijloc, cauzele subtile ale bolilor,durere sufleteasca ................................................................................................................................................................................................................................................................. Realizare pagini web, imagine, publicitate si promovare online www.groupromo.ro