Aveti grija sa nu patiti ca broasca

Aveti grija sa nu patiti ca broasca
Aveti grija sa nu patiti ca broasca

Luati o broasca si puneti-o intr-un recipient cu apa fierbinte. Ea va incerca imediat sa fuga pentru a scapa de soarta-i funesta. Daca, in schimb, o bagati intr-un borcan cu apa la temperatura camerei pe care o incalziti foarte, foarte lent, ea va sfarsi fara sa opuna rezistenta, murind oparita. Broasca moare fiindca ea nu este capabila sa simta si sa reactioneze la schimbarile de temperatura foarte subtile ale mediului in care se afla.
In numeroase cazuri, noi functionam precum o broasca. Cate cupluri nu ajung la ruptura pentru ca n-au stiut sa se adapteze in timp real micilor evolutii ale unuia sau altuia. Ce sa mai spui de luarea in greutate trecuta neobservata pe care o descoperi intamplator urcandu-te pe un cantar sau intrand intr-o cabina de proba! Uneori, constientizarea imbatranirii seamana cu aceasta metafora, in special atunci cand, in cursul unui eveniment (boala, doliu..), unele persoane realizeaza brutal ca sunt batrane.
Exceptand cazul in care suntem atenti si buni observatori, numeroase schimbari din viata noastra apar suficient de lent pentru a scapa perceptiei noastre.Acest lucru este in special adevarat in legatura cu inaintarea in varsta. Sa te adaptezi la ea inseamna mai intai sa vezi toate acele mici transformari inevitabile care se produc pentru a putea aduce linistit corectiile care se impun.
Dr. Oliver de Ladoucette

Povestea cricului

Povestea cricului
Povestea cricului

Deserturile din America sunt locuri pustii; poti merge kilometrii intregi fara sa vezi o casa sau sa intalnesti o masina. Intruna dintre aceste zone salbatice, un sofer a auzit ca i-a explodat un cauciuc. A fost mai mult iritat decat ingrijorat, stiind ca in portbagaj are o roata de rezerva si un cric. Apoi si-a adus aminte: scosese cricul saptamana trecuta si uitase sa-l puna la loc. Nu avea cric. Dar nu era o situatie disperata, pentru ca trecuse pe langa un service auto in urma cu 5 kilometri. Dupa ce s-a pornit intr-acolo, a inceput sa se gandeasca: "Alte serviceuri nu mai sunt pe aici. Sunt la mana tipului de la service. S-ar putea sa ma jecmaneasca doar pentru ca imi imprumuta un cric. Mi-ar putea cere oricat. Mi-ar putea cere 50 de dolari. N-am de ales. Fir-ar, ar putea sa-mi ceara si 150 de dolari. Oamenii sunt ingrozitori cand profita de ceilalti in halul asta. La naiba, ce nemernici sunt oamenii". A continuat sa-si spuna distrat povestea asta pana a ajuns la service. Mecanicul a iesit si l-a intrebat prietenos, "Cu ce va pot ajuta?", si calatorul i-a raspuns: "Ia-ti cricul ala nenorocit si bagati-l undeva."

Putem sa nu fim constienti de povestile pe care ni le spunem in mod regulat si chiar sa nu fim constienti de efectul pe care-l au aupra noastra. Actionam pe baza fanteziilor, ca si cum acestea ar fi realitati. Iar cand ne inchipuim ceva, acel lucru se intampla de obicei pentru ca la asta ne asteptam indiferent daca suntem sau nu constienti de fanteziile noastre.
Sursa;
Cum sa nu-ti pierzi mintile
Philippa Perry
Promovare

 • Colegiul Psihologilor din Romania
www.copsi.ro
Bun simt si echilibru in profesia de psiholog.


Convertor valutar

Cabinet de psihoterapie si hipnoza clinica Psiholog Psihoterapeut Teodora Meghesan, consiliere, terapie, tratamente, tehnici, fobie, depresie, anxietate, psihoterapie psihologica Oradea Alimente pentru trup si minte, Atitudinea este totul, Autosugestia, Cabinet de consiliere psihologica Oradea, Cabinet de psihoterapie Oradea, Cabinet Hipnoza Oradea, Cabinet Psihorelax Oradea, Caractere si comportamente, Cauzele subtile ale imbolnavirilor, Ce este psihoterapia, Cere ajutor, Cine poate beneficia de psihoterapie, Complexul de inferioritate, Complexul de superioritate, Consiliere pentru adolescenti, Consiliere pentru adulti, Consiliere pentru angajati, Consiliere pentru pensionari, Consiliere si orientare in cariera, Consilierea de cuplu, Consilierea durerii doliului, Consilierea persoanelor varstnice, Cum decurge prima sedinta de psihoterapie, Cum te poate ajuta psihologul, Dependentele copiilor si tinerilor, Depresia, Despre frica, panica si ingrijorari, Dezvoltare personala, Frica de moarte, Gestionarea emotiilor, Hipnoterapia, Hipnoterapia si anxietatea, Hipnoterapia si depresia, Hipnoza, Hipnoza Ericksoniana, Hipnoza in terapia ostilitatii si a maniei, Hipnoza in tulbur─ârile conduitei alimentare, Hipnoza in tulbur─ârile psihosomatice, Hipnoza medicala, Hipnoza medicala, Inductia hipnotica, Managementul anxietatii, Managementul depresiei, Managementul furiei, Metafore terapeutice, Nevoia de mangaieri, Nevroza, Oferta si pret, Practici pentru a deveni fericiti, Preia controlul asupra vietii tale, Psihanaliza si spiritualitate, Psihocardiologie, Psihosomatica, Psihoterapia adolescentului, Psihoterapia familiei, Psihoterapia familiei,Psihoterapia femeilor insarcinate, Psihoterapia traumei, Psihoterapie de cuplu, Psihoterapie de cuplu, Psihoterapie individuala, Psihoterapie individual─â, Psihoterapie la domiciliu, Psihoterapie online, avantaje si dezavantaje, Psihoterapie Ortodoxa, Respectul de sine, Sanatate si frumusete, Sanatatea creierului, Schimbarea gandirii, Serviciile cabinetului de psihoterapie, Starile sufletesti, Tehnici de relaxare, Terapia dependentei, Terapia subconstientului, Terapia suferintei, Terapie prin credinta, Tulburari afective, Tulburari hipocondriace, Tulburarile alimentare, Tulburarile anxioase, Tulburarile de personalitate, Tulburarile de somn, Virtutile terapeutice ale culorilor , dezvoltare, personala, adulti, consilierea, persoanelor, oncologice, consilier, autocunoastere, consiliere, vocationala, consiliere, informare, parinti, persoanelor cu cancer, psihoterapia, criza varstei de mijloc, cauzele subtile ale bolilor,durere sufleteasca ................................................................................................................................................................................................................................................................. Realizare pagini web, imagine, publicitate si promovare online www.groupromo.ro