Ce este transa hipnotica?

Ce este transa hipnotica?
Ce este transa hipnotica?

Desi plina de mister si evocand resurse psihologice exceptionale, hipnoza face parte din viata noastra de fiecare zi. Fara capacitatea de a trai transe hipnotice in timpul realizarii unei activitati, viata noastra ar arata cu totul altfel. Lectura, vizionarea unor spectacole, audierea muzicii- fara transa asociata lor, nu ar avea efectul benefic pe care il cunoastem cu totii asupra echilibrului nostru psihologic si asupra dezvoltarii universului nostru interior. Vizionand un spectacol, uitam cum timpul trece, uitam unde ne aflam...si din spectator devenim actori; punem intre paranteze constrangerile realitatii exterioare si principiile logice de raportare la aceasta si ne lasam complet absorbiti de "realitatea" spectacolului; ne intristam sau ne bucuram alaturi de eroii preferati, corpul nostru realizeaza involuntar miscari asociate acestor trairi... Suntem deja in transa!

Contraindicatiile hipnoterapiei

Contraindicatiile hipnoterapiei
Contraindicatiile hipnoterapiei

Exista foarte putine cazuri in care hipnoza nu poate fi aplicata, majoritatea acestora tinand de abilitatile si competentele terapeutului. Atunci cand problema nu intra in sfera de competenta a terapeutului, acesta trebuie dirijat catre un alt specialist. Cu toate acestea, exista si conditii medicale si psihologice care se potrivesc mai putin unei abordari hipnoterapeutice. Astfel, clientii cu sindroame psihoorganice deteriorative, depresii cu potential suicidar si schizofrenicii paranoizi nu se dovedesc buni candidati pentru hipnoza, cel putin la inceputul tratamentului.
Clientii paranoici sau paranoizi vor manifesta puternice sentimente de ostilitate la ideea ca ar putea fi controlati de o alta persoana.
Terapeutul va fi cel care, pe baza abilitatilor si experientei sale, va decide daca poate fi aplicata hipnoza si cand anume.

Hipnoza nu este psihoterapie

Hipnoza nu este psihoterapie
Hipnoza nu este psihoterapie

Hipnoza este o tehnica,nu o terapie. Hipnoterapia este o psihoterapie care foloseste hipnoza ca parte a tratamentului.Prin hipnoza, patrundeti in starea meditativa si apoi incepeti procesul prin care schimbati ceva in dumneavoastra, fie un gand, fie o idee, fie un comportament.Hipnoza clinica va ajuta sa va reglati comportamentul, sa va schimbati gandurile si sa va folositi mintea pentru a va controla corpul.Hipnoza clinica este un instrument terapeutic foarte des utilizat.
Promovare

 • Colegiul Psihologilor din Romania
www.copsi.ro
Bun simt si echilibru in profesia de psiholog.


Convertor valutar

Cabinet de psihoterapie si hipnoza clinica Psiholog Psihoterapeut Teodora Meghesan, consiliere, terapie, tratamente, tehnici, fobie, depresie, anxietate, psihoterapie psihologica Oradea Alimente pentru trup si minte, Atitudinea este totul, Autosugestia, Cabinet de consiliere psihologica Oradea, Cabinet de psihoterapie Oradea, Cabinet Hipnoza Oradea, Cabinet Psihorelax Oradea, Caractere si comportamente, Cauzele subtile ale imbolnavirilor, Ce este psihoterapia, Cere ajutor, Cine poate beneficia de psihoterapie, Complexul de inferioritate, Complexul de superioritate, Consiliere pentru adolescenti, Consiliere pentru adulti, Consiliere pentru angajati, Consiliere pentru pensionari, Consiliere si orientare in cariera, Consilierea de cuplu, Consilierea durerii doliului, Consilierea persoanelor varstnice, Cum decurge prima sedinta de psihoterapie, Cum te poate ajuta psihologul, Dependentele copiilor si tinerilor, Depresia, Despre frica, panica si ingrijorari, Dezvoltare personala, Frica de moarte, Gestionarea emotiilor, Hipnoterapia, Hipnoterapia si anxietatea, Hipnoterapia si depresia, Hipnoza, Hipnoza Ericksoniana, Hipnoza in terapia ostilitatii si a maniei, Hipnoza in tulburările conduitei alimentare, Hipnoza in tulburările psihosomatice, Hipnoza medicala, Hipnoza medicala, Inductia hipnotica, Managementul anxietatii, Managementul depresiei, Managementul furiei, Metafore terapeutice, Nevoia de mangaieri, Nevroza, Oferta si pret, Practici pentru a deveni fericiti, Preia controlul asupra vietii tale, Psihanaliza si spiritualitate, Psihocardiologie, Psihosomatica, Psihoterapia adolescentului, Psihoterapia familiei, Psihoterapia familiei,Psihoterapia femeilor insarcinate, Psihoterapia traumei, Psihoterapie de cuplu, Psihoterapie de cuplu, Psihoterapie individuala, Psihoterapie individuală, Psihoterapie la domiciliu, Psihoterapie online, avantaje si dezavantaje, Psihoterapie Ortodoxa, Respectul de sine, Sanatate si frumusete, Sanatatea creierului, Schimbarea gandirii, Serviciile cabinetului de psihoterapie, Starile sufletesti, Tehnici de relaxare, Terapia dependentei, Terapia subconstientului, Terapia suferintei, Terapie prin credinta, Tulburari afective, Tulburari hipocondriace, Tulburarile alimentare, Tulburarile anxioase, Tulburarile de personalitate, Tulburarile de somn, Virtutile terapeutice ale culorilor , dezvoltare, personala, adulti, consilierea, persoanelor, oncologice, consilier, autocunoastere, consiliere, vocationala, consiliere, informare, parinti, persoanelor cu cancer, psihoterapia, criza varstei de mijloc, cauzele subtile ale bolilor,durere sufleteasca ................................................................................................................................................................................................................................................................. Realizare pagini web, imagine, publicitate si promovare online www.groupromo.ro