Mania- uratenia chipului si sufletului

Mania- uratenia chipului si sufletului
Mania- uratenia chipului si sufletului

Nu exista o infatisare mai tulbure decat a celui manios. Mania a uratit cele mai frumoase chipuri, transforma cele mai calme priviri in unele furioase, orice farmec il paraseste pe omul manios. Venele se umfla, pieptul este zguduit de o respiratie deasa, izbucnirea salbatica a glasului va face gatul sa se intinda, articulatiile sunt tremuratoare, mainile agitate si apare un neastampar al intregului corp.
Cum crezi ca este in interior sufletul a carui imagine exterioara este atat de urata? Cu mult mai groaznica decat exteriorul, mai violenta, mai incordata, pornirea agresiva, gata sa izbucneasca. Asa cum este infatisarea dusmanilor sau a fiarelor ude de sangele celor ucisi sau cand merg sa ucida, asa sa ne inchipuim mania.
Sextius spunea ca unor persoane manioase le-a folosit sa se priveasca in oglinda. Le-a ravasit o asemenea schimbare, ca si cum, trezite la realitate, nu s-ar mai fi recunoscut. Si cat de putin din adevarata uratenie reflecta imaginea in oglinda!
Daca sufletul s-ar putea arata si daca si-ar reflecta imaginea in ceva, ne-am tulbura cand l-am privi negru si murdar, fierband, diform si umflat. Si acum ii este mare uratenia, iesind la suprafata prin oase si carne, dar ce ar fi daca s-ar arata gol?

Ostilitatea invatata ca strategie de control

Ostilitatea invatata ca strategie de control
Ostilitatea invatata ca strategie de control

Foarte multi clienti tratati pentru tulburari depresive afirma faptul ca traiesc adesea si sentimente de ostilitate, iritabilitate, si chiar crize de manie.Ostilitatea si mania, daca nu sunt bine controlate, pot avea drept consecinta producerea unor acte auto- si heteroagresive, precum si accentuarea depresiei. Aceasta accentuare apare mai ales atunci cand clientii incearca sentimente de jena si culpabilitate, atunci cand au agresat persoane apropiate.

Potter-Efron, considera ca mania reprezinta un raspuns invatat, menit sa-i controleze pe ceilalti si care apare in familiile disfunctionale.
In acelasi timp reprezinta un fenomen invatat, modelat si o maniera negativa de a atrage atentia celorlalti asupra persoanei in cauza. Aceasta stare afectiva confera subiectului putere asupra celorlalti, o imagine de sine, de persoana de temut, distanta emotionala care permite evitarea intimitatii, precum si a altor sentimente considerate amenintatoare, care exprima vulnerabilitatea. Mania poate reprezenta un mecanism de aparare impotriva tristetii( OConnor,2001)
Promovare

 • Colegiul Psihologilor din Romania
www.copsi.ro
Bun simt si echilibru in profesia de psiholog.


Convertor valutar

Cabinet de psihoterapie si hipnoza clinica Psiholog Psihoterapeut Teodora Meghesan, consiliere, terapie, tratamente, tehnici, fobie, depresie, anxietate, psihoterapie psihologica Oradea Alimente pentru trup si minte, Atitudinea este totul, Autosugestia, Cabinet de consiliere psihologica Oradea, Cabinet de psihoterapie Oradea, Cabinet Hipnoza Oradea, Cabinet Psihorelax Oradea, Caractere si comportamente, Cauzele subtile ale imbolnavirilor, Ce este psihoterapia, Cere ajutor, Cine poate beneficia de psihoterapie, Complexul de inferioritate, Complexul de superioritate, Consiliere pentru adolescenti, Consiliere pentru adulti, Consiliere pentru angajati, Consiliere pentru pensionari, Consiliere si orientare in cariera, Consilierea de cuplu, Consilierea durerii doliului, Consilierea persoanelor varstnice, Cum decurge prima sedinta de psihoterapie, Cum te poate ajuta psihologul, Dependentele copiilor si tinerilor, Depresia, Despre frica, panica si ingrijorari, Dezvoltare personala, Frica de moarte, Gestionarea emotiilor, Hipnoterapia, Hipnoterapia si anxietatea, Hipnoterapia si depresia, Hipnoza, Hipnoza Ericksoniana, Hipnoza in terapia ostilitatii si a maniei, Hipnoza in tulburările conduitei alimentare, Hipnoza in tulburările psihosomatice, Hipnoza medicala, Hipnoza medicala, Inductia hipnotica, Managementul anxietatii, Managementul depresiei, Managementul furiei, Metafore terapeutice, Nevoia de mangaieri, Nevroza, Oferta si pret, Practici pentru a deveni fericiti, Preia controlul asupra vietii tale, Psihanaliza si spiritualitate, Psihocardiologie, Psihosomatica, Psihoterapia adolescentului, Psihoterapia familiei, Psihoterapia familiei,Psihoterapia femeilor insarcinate, Psihoterapia traumei, Psihoterapie de cuplu, Psihoterapie de cuplu, Psihoterapie individuala, Psihoterapie individuală, Psihoterapie la domiciliu, Psihoterapie online, avantaje si dezavantaje, Psihoterapie Ortodoxa, Respectul de sine, Sanatate si frumusete, Sanatatea creierului, Schimbarea gandirii, Serviciile cabinetului de psihoterapie, Starile sufletesti, Tehnici de relaxare, Terapia dependentei, Terapia subconstientului, Terapia suferintei, Terapie prin credinta, Tulburari afective, Tulburari hipocondriace, Tulburarile alimentare, Tulburarile anxioase, Tulburarile de personalitate, Tulburarile de somn, Virtutile terapeutice ale culorilor , dezvoltare, personala, adulti, consilierea, persoanelor, oncologice, consilier, autocunoastere, consiliere, vocationala, consiliere, informare, parinti, persoanelor cu cancer, psihoterapia, criza varstei de mijloc, cauzele subtile ale bolilor,durere sufleteasca ................................................................................................................................................................................................................................................................. Realizare pagini web, imagine, publicitate si promovare online www.groupromo.ro